Akció!

TPMS (DIRECT) SOLAR rendszer

60000 Ft 29900 Ft

Gumiabroncs nyomásellenőrző rendszer napelemes vevőegységgel

  • Érzékel napelemes, nincs szükség külön tápellátásra
  • Gumiabroncs nyomás és hőfok kijelzés
  • Vezeték nélküli kapcsolat
  • Univerzális (minden típushoz és kerékhez jó)
  • Nem igényel szervizelést
  • Téli és a nyári szetthez is használható
Érzékelő Tulajdonság
Működés: -30℃ ~ +85℃
Mérés: 0~6 bar (0~99 psi)
Nyomás pontosság: ±1psi (±0.1 bar)
Hőfok pontosság: ±3℃
Méret: 20 * 13mm
Súly: 7g
Kategóriák: ,

Leírás

Mit takar pontosan a TPMS elnevezés?

Olyan, a gépkocsiba beépített rendszer, amely folyamatosan ellenőrzi a gumiabroncsokban lévő nyomást ill. annak változását és az erre vonatkozó információkat menet közben a műszerfalon is megjeleníti a vezető számára.

Indirekt és direkt megoldás

Az indirekt TPMS az autó ABS érzékelőit felhasználva, a kerék gördülési átmérőjének változása alapján jelzi, ha a beállított keréknyomás a már veszélyesnek ítélt 30%-ot meghaladó mértékben csökken. Ez a rendszer álló helyzetben nem működik. Nem képes a nyomásérték mérésére és nem jelzi, hogy melyik keréknél lehet a probléma.

A direkt TPMS ezzel szemben kerékpozíciónként pontos adatokat szolgáltat. A guminyomás mellett egyes típusai kijelzik a gumiabroncs belső hőmérsékletét is. Már akkor riaszt, ha a keréknyomás 20%-ot meghaladó mértékben csökken. Álló helyzetben is mér, így a keréknyomás gyors és kényelmes ellenőrzését is lehetővé teszi. Előnyei miatt a direkt TPMS az elterjedtebb, jelenleg a gépkocsik 65%-ban már ez a rendszer üzemel.

Hogyan működik a direkt TPMS?

Az autó kerekében egy szeleppel egybeépített, saját elemmel működő érzékelő található. Az érzékelő a kerékben lévő nyomásadatokat rövid időközönként rádió jelekkel továbbítja a központi vezérlő egységnek. Minden érzékelő egyedi azonosítóval rendelkezik, ezért a rendszer azt is tudja, hogy az adat melyik kerékből származik. A kerekből összegyűjtött adatok feldolgozása után a központi egység megjeleníti az információt a műszerfalon illetve a határértéket meghaladó nyomáscsökkenés esetén vészjelzést küld a vezetőnek.

Milyen előnyökkel jár a TPMS használata?

Növeli a biztonságot és azáltal, hogy a kerékben bekövetkező hirtelen nyomáscsökkenésről azonnali figyelmeztetést ad segíti a súlyosabb balesetek megelőzését Az előírt guminyomás fenntartása garantálja a jó vezetési tulajdonságokat és a jármű stabilitását Az előírt guminyomással közlekedő autó kevesebb üzemanyagot fogyaszt Az előírt guminyomás mellett a gumiabroncs kopása is egyenletesebb, futásteljesítménye megnő.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TPMS (DIRECT) SOLAR rendszer” értékelése elsőként